Select Page

Susana López

Susana López viu en un dels 300 pisos del barri del Cros. Se sent tan argentonina com qui més. Des de fa quasi vuit anys és regidora. Ha estat al govern i a l’oposició. Ara està agafant empenta per arribar a l’alcaldia d’Argentona. Treballa en la gestió en una residència per a la gent gran. Està casada i és mare de dos fills (20 i 10 anys). Estudia per a graduada social a la Universitat Oberta de Catalunya.

Si els argentonins et fan d’alcaldessa…

M’agrada pensar que la meva vida no canviarà gaire. Continuaré sent la mateixa persona que sóc. Fidel als meus principis. Propera, que escolta la gent, que intenta comprendre i que es posa en el lloc de l’altre. Amb la capacitat afegida de posar els recursos municipals als servei dels vilatans de forma eficient. I sense complexos per reclamar a la Generalitat, la Diputació o el govern espanyol els recursos i serveis que ens mereixem i necessitem. L’únic govern amic serà el que ens atorgui els serveis i recursos que ens mereixem i per als que contribuïm.

¿Quins són els projectes i actuacions que consideres prioritaris o urgents?

Vull emprendre la construcció de la biblioteca Joan Fontcuberta i l’equipament cívic que l’albergarà. Finalitzar la rehabilitació de la casa Puig i Cadafalch. Consensuar un pla d’usos per la Velcro i estudiar la millor alternativa per a una piscina municipal coberta. Fer l’àrea cívica de les Ginesteres i els equipaments i obres pendents que deixa l’últim govern. Aprovar el Pla d’Urbanisme. D’altra banda hi ha grans deficiències que hem de resoldre en l’espai urbà com voreres i carrers, espais de lleure per les famílies, millores a la recollida de la brossa, donar un tomb a la política de joventut. Els serveis a les persones amb més dificultats seran l’epicentre de la nostra política de govern. Apostem per garantir el dret a la diversitat dels col·lectius LGTBI. Volem garantir que l’educació, la cultura i l’esport arribin en condicions d’igualtat a tots els infants i joves. Moltes i moltes més coses… si comptem amb la participació i la confiança dels argentonins.

Argentona no ha tingut mai un alcalde socialista

No. Ni alcalde, ni alcaldessa. N’hi ha hagut de diferents colors polítics i els socialistes hem estat al govern en diferents coalicions. Ara bé, si alguna cosa defineix el PSC, ha estat l’expertesa de govern l’àmbit municipal arreu. Sabem treballar als ajuntaments perquè el nostre objectiu ha estat sempre ajudar als nostres veïns a millorar la seva vida real. No  perdem el temps enarborant disputes que no van enlloc. Treballem, treballem i treballem pel poble, amb bons equips de persones compromeses amb l’avenç de la vila. En oferir una vila amb serveis de primera.

Permetem que insisteixi: ets una dona, socialista i de barri, ¿és un handicap per aconseguir un objectiu tan alt?

I ara! Al contrari! Són tres característiques que només aporten avantatges. Sóc dona, sí, per damunt de tot i qualsevol que tingui la capacitat de donar una perspectiva femenina a la seva feina serà un gran professional, faci el que faci. I socialista, sí, els nostres ideals, la igualtat, la justícia i la defensa de la llibertat formen part del meu ADN. I, efectivament, sóc de barri, una orgullosíssima argentonina, com la majoria dels nostres veïns, que pertanyem a la pluralitat de veïnats que formen el nostre poble estimat.