Select Page

La candidata socialista Susana López ja disposa de l’equip complet que, de forma paritària, l’acompanyarà en les properes eleccions municipals del dia 26 de maig, amb l’objectiu d’aconseguir l’alcaldia i formar un nou govern a la vila d’Argentona (El Maresme) amb un equip que ha qualificat com a “competent i compromés amb el poble”.

El segon lloc de la llista socialista l’ocupa Josep Arenas Ponsa, periodista, editor i diplomat en treball social. Ha exercit com expert en planificació i gestió en l’àrea social i també en comunicació pública en administracions locals i autonòmiques. Té una ampla trajectòria en entitats cíviques, culturals i esportives argentonines. Fou regidor del 1995 al 1999.  Anteriorment havia estat membre del Consell escolar, Cine club, Llaç d’Amistat, l’associació de veïns, revista Crit, grup de teatre independent i club de bàsquet.

Els candidats immediats a regidors, a continuació, són: Blai Abelló i Boix (3), Lola González (4),  M. del Mar Rodríguez (5) i Raül García Pitarch (6). 

Blai Abelló és advocat laboralista, diplomat en treball social, diplomat en relacions laborals, especialitzat en estrangeria. Ha treballat com educador en diverses barriades de Mataró i Barcelona i milita en sindicats de classe des que tenia 14 anys. 

Lola González és advocada laboralista. Treballa a la UGT. Vinculada al món de l’esport, practica el bàsquet. És una dona activa en la lluita per la igualtat i en la defensa dels drets de les treballadores i treballadors.

Maria del Mar Rodríguez és treballadora de l’Administració pública des de fa més de dues dècades. Actualment desenvolupa tasques de gestió administrativa com tècnica a l’àrea de Serveis territorials de l’Ajuntament d’Argentona, on és delegada de la UGT i ha estat membre del Comitè de Riscos laborals 12 anys. 

Raül Garcia Pitarch, a més de ser un gran aficionat a jugar als escacs, és llicenciat en Geografia i Història i treballa com funcionari al Departament de Justícia. És membre de Creu Roja.

Els llocs següents els ocupen: Gabriel Rojas (7), com petit empresari de la restauració regenta un bar al carrer Badalona; Erika Acosta (8), professora de dansa, viu i treballa al Cros; Josep Famadas Güell (9) es presenta com independent en representació d’Units per Avançar, partit que dona suport a la candidatura socialista d’Argentona.

La llista la completen noms representatius del que ha estat la gestió municipal a Argentona i que formen part de la memòria local, com els de: Montse Brugal (10), que fou regidora d’Ensenyament i d’Urbanisme, Joan Vaquer (13), que fou regidor d’Obres i Serveis i Promoció Econòmica, Jaume Duran (15), que fou tinent d’alcalde i el primer regidor d’Hisenda, el 1979, i Salvador Casas (17) que ha estat tinent d’alcalde i regidor en diverses regidories, que és qui tanca la candidatura, tot acomiadant la seva estada a l’Ajuntament en els darrers mandats.

Altres llocs els ocupen Antonio Moreno (11), amb 40 anys de militància socialista repartits entre el seu poble natal d’Andalusia, el veinat del Cros i, ara, el de les Ginesteres; Enriqueta Jiménez (12), nascuda a Jaén, que ha estat treballadora del gènere de punt, treballadora familiar, conserge i cuidadora d’infants; Encarna Alcaraz (14) que fou treballadora del tèxtil i de la confecció; i Joana Torres (15).

En llocs de suplència i d’honor hi figuren: Joan Pitarch Bosch (19), el qui durant tants anys fou membre directiu del club de futbol Argentona i oficial del sector tèxtil, nascut a Alcalà de Xivert; Carmen González (18) veïna del Cros, que fou treballadora en el transport escolar; Manuel Sánchez Merino (20), jubilat, obrer de la Construcció des dels 14 fins els 60 anys, antic militant de CCOO, i actualment president del Casal d’Avis del Cros, nascut a Villafranca de los Barros (Extremadura), i que viu a Argentona des dels anys setanta; i Dolores Robles (21).

Les urnes decidiran la composició d’un consistori de 17 membres en el qual actualment el PSC hi ocupa dos dels seients dels electes.

D’esquerra a dreta: Mar Rodríguez, Josep Arenas, Susana López, Blai Abelló, Lola González i Raül Garcia.