Select Page

Dissabte es va presentar públicament la candidatura municipal del PSC en un acte al Saló de Pedra que va comptar amb la presència de diverses personalitats del partit. El tret de sortida el va donar el regidor Salvador Casas, que va presentar la candidata socialista, Susana López i va escenificar el relleu al capdavant del partit a Argentona. El que fins fa poc va ser la cara visible del PSC a la vila, va donar dos consells a la candidata socialista: “que siguis radicalment honesta i que donis sempre la cara”. Tot i això, Casas va admetre que aquestes característiques ja les té “ben incorporades” al seu ADN Susana López i va insistir en el diàleg com a peça clau pel país i per Argentona. És per això que l’acte va seguir com una conversa entre la candidata, Susana López, la diputada, Esther Niubó, amb la direcció de qui probablement serà número 2 a la llista del PSC, Josep Arenas, a falta que ho ratifiqui l’assemblea del dimarts 2 d’abril.

Tant Salvador Casas com Josep Arenas van definir Susana López com una dona dialogant. Qui va ser regidora de recursos humans, serveis socials, igualtat i el pla de barris, es va presentar com a dona, lluitadora, mare, germana, companya i, sobretot, veïna d’Argentona. La candidata del PSC va començar assegurant que la vila necessita un canvi i ho va repetir també en la seva última intervenció. Segons López, el canvi és possible “de la mà dels socialistes, d’un govern progressista” i va afirmar que es presenta a alcaldable amb molta il·lusió i ganes de treballar.

Pel que fa als eixos programàtics del PSC de cara a les eleccions municipals, Susana López va afirmar que entre les prioritats destaquen buscar habitatge assequible pels joves, que els més grans de la vila no estiguin sols, un bon manteniment dels carrers, una seguretat efectiva i un servei educatiu i de lleure de qualitat entre altres. La candidata socialista va explicar que la igualtat és el pal de paller de la política del seu partit i aposta per treballar transversalment al consistori. Tant Susana López com Esther Niubó van posar en valor les entitats de la vila i l’argentonina va voler parlar també d’equipaments com la gestió de la piscina i La Sala, la necessitat de la nova biblioteca i l’adequació de l’antiga fàbrica Velcro com a centre cívic.

D’altra banda, Susana López va tenir algunes paraules crítiques per la candidatura Unitat – Argentona per la República de la qual va dir que la unitat és exclusivament de portes enfora. També va recordar l’expulsió del PSC del govern per part de la CUP, Esquerra i Iniciativa però va afirmar que els socialistes sempre parlaran amb tots els partits per arribar a acords i consensos.

LES DIPUTADES ESTHER NIUBÓ I ALÍCIA ROMERO VAN MOSTRAR EL SEU SUPORT A LÓPEZ

A l’acte de presentació hi va participar la diputada al Parlament de Catalunya, Esther Niubó que va posar de relleu la importància de les eleccions municipals i la feina que es fa des dels pobles. Niubó va criticar la política de “gestos” com treure llaços per reivindicar “la política de pedra picada”, la que es duu a terme als municipis. A més, també va criticar el discurs independentista afirmant que als municipis “no és on passa el procés” sinó és “on viu la ciutadania”.

També havia d’assistir la diputada que actualment viu a Argentona, Alícia Romero, que finalment va arribar més tard per altres compromisos. Tot i això, Alícia Romero va destacar als micròfons de Ràdio Argentona “la capacitat de treball, les ganes d’escoltar i de fer” de Susana López. Romero va insistir en la “poca capacitat d’escoltar els veïns” de l’actual govern del municipi.

Font: argentonacomunicacio.cat